Jačanje položaja žena na tržištu rada

Ovaj projekt sufinancira Europska unija

jvlaovic

Uvodna konferencija projekta 'Jačanje položaja žena na tržištu rada'

Dana 16. prosinca 2013. godine u 12:00 sati u Vijećnici (I kat) Elektrotehničkog fakulteta Osijek, Kneza Trpimira 2b održana je uvodna konferencija u sklopu projekta "Jačanje položaja žena na tržištu rada" čiji je nositelj Elektrotehnički fakultet Osijek.

                             

Projekt je odobren u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala. Ukupna vrijednost projekta iznosi 192.264,87 eura od čega Europska unija sufinancira projekt u iznosu od 136.433,48 eura. Projektni partneri su Centar za poduzetništvo, Građevinski fakultet Osijek, I. gimnazija Osijek i III. gimnazija Osijek
Opći ciljevi projekta su povećanje stope zapošljavanja žena u Osječko-baranjskoj županiji, povećanje  udjela  žena u tehničkim strukama, poboljšanje njihovih kompetencija kako bi se ostvario lakši ulazak na tržište rada, te povećanje svijesti o mogućnostima samozapošljavanja. Navedeni ciljevi postići će se kroz provedbu motivacijskih predavanja i edukacije kroz koje će polaznice steći nove vještine i znanja kako bi se lakše prilagodile  potrebama tržišta rada. Ciljna skupina projekta su učenice u gimnazijama u Osijeku, studentice na Građevinskom fakultetu i Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku, te diplomirane i magistre inženjerke (nezaposlene i  sa do sedam godina radnog iskustva). Ovim se projektom planira dugoročno smanjenje nezaposlenosti žena u Osječko-baranjskoj županiji.Na uvodnoj konferenciji dane su detaljnije informacije o projektnim aktivnostima i tijeku provedbe.
 
Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Elektrotehničkog fakulteta Osijek.

Tag Tagovi:
Comments Komentari (0)
Bookmark and Share

Komentari

 
 
 
 
Obavijesti me kada se pojavi novi komentar na ovaj post
Ovaj projekt financira Europska unija

Ulaganje za budućnost

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Izradu ove internet stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove internet stranice isključiva je odgovornost Elektrotehničkog fakulteta Osijek.